Sijoittaminen.

 

Nykyiset lainakorot sekä vakaat asuntojen arvonnousut takaavat sen, että asuntosijoittaminen on nyt erittäin ajankohtaista.

 

Arvonnousun lisäksi kuukausittainen vuokratulo vuokra-asunnosta antaa mahdollisuuden ennustettavaan kassavirtaan, mikä on monelle sijoittajalle tärkeää. Vuokratuotto ei juuri riipu asuntojen hintojen vaihtelusta – itseasiassa ne pitävät pintansa historiallisesti niin nousu- kuin laskusuhdanteidenkin aikana.

 

Asunto on myös aina ollut vakaa sijoitusmuoto ja hintojen heilahtelut ovat olleet huomattavasti osakemarkkinoita pienempiä.

 

Oikean sijoitusasunnon valinnassa tulee olla tarkka ja tämä valinta onnistuukin parhaiten käyttämällä pitkää asiantuntemustani.  Hyvä sijoitusasunto on mm. oikean kokoinen , oikeassa paikassa ja sen elinkaaren kustannukset on otettu huomioon jo ostovaiheessa. Lisäksi on tärkeää tuntea alueen hintataso ja vallitsevan markkinatilanteen käypä vuokrataso. Näiden kaikkien tekijöiden summana asuntosijoittaminen mahdollistaa helposti 5-6 % vuokratuoton,  jota voidaan pitää hyvänä verrattuna muihin sijoitusmuotoihin ja niiden sisältämiin riskeihin.

Alla olevalla sijoituslaskurilla saat suuntaa-antavan tuottolaskelman. (Anna luvut kokonaislukuina)

© 2019 Galleria Merja Rautio Lkv [A] / AAA Arena Oy

Y-2698181-2